Geen objecten gevonden

Betrokken buren: wat ‘goed noaberschap’ kan doen

Publicatiedatum: 21-07-2022

We hebben het al vaker geschreven: een goed contact tussen buren is heel belangrijk. Fijne buren zorgen ervoor dat u zich prettiger voelt op de plek waar u woont. Ook worden buurten leuker, socialer en veiliger wanneer buren elkaar goed kennen, elkaar ontmoeten en elkaar helpen. In Twente hebben ze hier een mooi woord voor: noaberschap. Noaberschap betekent dat buren op elkaar letten en elkaar helpen.

Voorbeeld goed noaberschap

Frans Cloodt is het schoolvoorbeeld van goed noaberschap. Vijf jaar geleden is hij in een van de appartementen in het complex De Linde in Klimmen komen wonen. En sindsdien kunnen de bewoners van De Linde en Vanhier Wonen regelmatig op zijn hulp rekenen. Wanneer er bijvoorbeeld een storing is in de lift, de centrale voordeur niet meer open gaat of wanneer iets verbetert kan worden in, op of aan de centrale ruimten van De Linde, is het de heer Cloodt die regelt dat het opgelost wordt. De bewoners weten de weg naar zijn voordeur goed te vinden en hij staat hen regelmatig met raad en daad bij. Gaat het niet goed met iemand? Dan houdt mijnheer Cloodt een extra oogje in het zeil. En wanneer De Linde nieuwe bewoners krijgt, dan worden deze vrijwel automatisch door de buren doorgestuurd naar de heer Cloodt om kennis te maken. Hij maakt ze vervolgens wegwijs in het complex.

Woordvoerder

Op onze vraag wat de heer Cloodt beweegt om dit allemaal te doen is zijn antwoord eenvoudig: “ik doe het voor de mensen van De Linde. Dat vind ik leuk”. Inmiddels hebben de bewoners Frans Cloodt onofficieel benoemd tot een soort woordvoerder van De Linde naar Vanhier Wonen. Dat komt mede door het goede contact dat hij heeft met Peter Ravestein (Manager Wonen) en Bob Elzinga (medewerker servicebus) van Vanhier Wonen. Regelmatig bellen ze even of drinken ze een kopje koffie samen en vertelt de heer Cloodt over het reilen en zeilen binnen De Linde. Is er iets aan de hand? Dan kan er snel gereageerd worden.

Burendag: 24 september 2022

Bij De Linde zit het – mede dankzij Frans Cloodt – wel goed met het contact tussen de verschillende buren. “De Linde leeft”, zegt mijnheer Cloodt, en dat is precies de reden waarom hij zich er zo thuis voelt. Wilt u zich ook inzetten voor uw buurt of het complex waarin u woont? Dan is Burendag een mooie gelegenheid om contact te leggen met uw buren en/of bestaande contacten te versterken. Dit jaar vindt Burendag plaats op 24 september. Wij nodigen u uit om samen met uw buren die dag iets leuks te organiseren. Op www.burendag.nl vindt u allerlei inspiratie en nuttige tips. En als het even kan, wil Vanhier Wonen u natuurlijk graag helpen om mee te denken met uw initiatief. Neem in dat geval gerust contact met ons op.

 

Deel deze pagina