Kan de nieuwe huurder spullen overnemen?

Bij een huuropzegging ontvangt u een overnameformulier waarop u afspraken over de overname van spullen kunt vastleggen. Overname is alleen mogelijk als er tijdig een nieuwe huurder bekend is.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om overname te regelen, bijvoorbeeld als er geen kandidaten zijn voor uw woning, of uw woning bestemd is voor verkoop of de energieprestatie en/of basisuitrusting van uw woning wordt aangepast. In de informatie die u ontvangt bij de bevestiging van de huuropzegging staat duidelijk beschreven wat voor u van toepassing is. In dat geval ontvangt u ook geen formulier.

Let op! Een kandidaat-huurder krijgt een woning voorlopig toegewezen. Dit houdt in dat de mogelijkheid bestaat dat de woning niet definitief wordt toegewezen na het intakegesprek. Komt de kandidaat-huurder voordat het intakegesprek heeft plaatsgevonden uw woning bekijken? Dan adviseren wij u dringend om pas definitieve afspraken te maken over overname als de kandidaat-huurder kan aantonen dat hij de woning mag gaan huren door middel van een getekend acceptatieformulier dat door zowel de nieuwe huurder en door Vanhier Wonen is ondertekend. Dit voorkomt teleurstelling voor alle partijen.

De nieuwe huurder is niet verplicht om iets over te nemen. Als voor de eindinspectie geen nieuwe huurder bekend is, dient u zelf vóór de geplande datum van de eindinspectie alle op het inspectieformulier vermelde zaken te hebben gerepareerd, opgelost of verwijderd, dat wil zeggen inclusief alle zelf aangebrachte voorzieningen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden